ГлавКиноТорг
На главную
Помощь
актёры >>
актрисы >>
режиссёры >>
анимэ
биография
боевик
вестерн
военный
детектив
документальный
драма
исторический
комедия
криминальный
мелодрама
музыка
мультфильм
мюзикл
приключения
семейный
сериал
спорт
триллер
ужасы
фантастика
фэнтези
эротика
юмор
     
 
Главная \ Актеры \ А..Г \ Алекс де ла Иглесиас / Alex de la Iglesia
биографияфотоинтервьюфильмографиянаграды 
Алекс де ла Иглесиас / Alex de la Iglesia
4 декабря 1965

Место рождения: Бильбао, Испания

Биография:

He was born in Bilbao in 1965. At ten he was drawing comics and he acknowledges Alex Raymond, Stan Lee and Vazquez as his spiritual fathers.

Wishing to further widen his horizons, he studied at Deusto University where, according to him, he spent most of the time at the bar and in the film society.

Determined to join the world of show business, he worked as a decorator for TV and was Art Director in Enrique Urbizu's film "Todo por la Pasta". From then on, things happened very quickly. The call of film direction knocked on his door.

His first and only short film as co-writer and director, 'Mirindas asesinas' (1991), won prizes at many festivals plus it served to convince Pedro Almodovar, through his producing company, El Deseo, to sponsor his first feature film, 'Acción Mutante' (1993) (Mutant Action).

This malicious science fiction comedy with a revolutionary message was awarded two prices at the Montreal Fantasia Film Festival and it also achieved three Spanish Academy...


Фильмография:

Режиссер:
2009 The Yellow Mark (анонсирован)
2010 Подумай о Диснее / Think About Disney (перед производством)
2008 "Plutón B.R.B. Nero" (13 серий)
2008 Убийства в Оксфорде / The Oxford Murders
2006 Детская комната / Películas para no dormir: La habitación del niño (ТВ)
2004 Идеальное преступление / Crimen ferpecto
2002 800 пуль / 800 balas
2000 Коммуналка / La Comunidad
1999 Muertos de risa
1997 Пердита Дуранго / Perdita Durango
1995 День зверя / El Día de la bestia
1994 Marbella antivicio (видеоигра)
1993 Операция 'Мутанты' / Acción mutante
...


Награды и номинации:

Brussels International Festival of Fantasy Film
1998 Won Special Mention
for: Perdita Durango (1997)
1996 Won Golden Raven
for: Día de la bestia, El (1995)
Grand Prize of European Fantasy Film in Gold
for: Día de la bestia, El (1995)
Méliès d'Argent 1996 at Brussels International Festival of Fantasy Film.
Grand Prize of European Fantasy Film in Silver
for: Día de la bestia, El (1995)
...


 
 
дисков: 0 шт.
сумма: 0 р.


подробнее >>
оформить заказ>>
логин (e-mail)

пароль
регистрация >>
забыли пароль? >>
о DVD магазине >>
карта сайта >>
обратная связь >>
доставка и оплата >>
статьи >>
  На правах рекламы:
©Copyright 2008-2015 DVD магазин, купить dvd фильмы, заказать dvd почтой, купить фильм - ГлавКиноТорг.
Rambler's Top100