ГлавКиноТорг
На главную
Помощь
актёры >>
актрисы >>
режиссёры >>
анимэ
биография
боевик
вестерн
военный
детектив
документальный
драма
исторический
комедия
криминальный
мелодрама
музыка
мультфильм
мюзикл
приключения
семейный
сериал
спорт
триллер
ужасы
фантастика
фэнтези
эротика
юмор
     
 
Главная \ Актеры \ Ф..Я \ Чиветел Эджофор / Chiwetel Ejiofor
биографияфотофильмографиянаграды 
Чиветел Эджофор / Chiwetel Ejiofor
Чиветел Эджофор / Chiwetel Ejiofor
10 июля 1974

Место рождения: Лондон, Англия, Великобритания

Биография:

Trivia
Is British, of Nigerian parentage.

Name is pronounced "chew-it-tell edge-oh-for"

He was nominated for a Laurence Olivier Theatre Award in 2001 (2000 season) for Best Supporting Actor for his performance in Blue/Orange at the Royal National Theatre, Cottesloe stage.

He was awarded the Jack Tinker Award for Most Promising Newcomer at the 2000 London Critics Circle Theatre Awards (Drama) for his performance in Blue/Orange performed at the Royal National Theatre: Lyttelton and later at the Duchess Theatre.

He was awarded the 2000 London Evening Standard Theatre Award for Outstanding Newcomer for his performance in Blue/Orange.

Was a member of the National Youth Theatre, in London.

Went to Dulwich College, London

Father was a doctor.

His father was killed in a car accident when Chiwetel was eleven. He survived the accident.

Sung back-up vocals for a Band called Blind in the early 90s, height of their success was playing The Rock Garden in London's Covent G...


Фильмография:

Актер:
2012 Танцы на грани / "Dancing on the Edge" ТВ сериал
2011 Граница тени / "The Shadow Line" (7 серий)
2013 Двенадцать лет рабства / Twelve Years a Slave (перед производством)
2013 Половина жёлтого солнца / Half of a Yellow Sun (перед производством)
2012 Саванна / Savannah (перед производством)
2010 Солт / Salt
2009 2012 / 2012
2009 Конец игры / Endgame
2009 "Masterpiece Contemporary" (1 серия)
2008 Красный пояс / Redbelt
2007 Гангстер / American Gangster
2007 Поговори со мной / Talk to Me
2006 Цунами / Tsunami: The Aftermath (ТВ)
...


Награды и номинации:

American Black Film Festival
2004 Won Best Performance by an Actor
for: Dirty Pretty Things (2002)

Black Reel Awards
2004 Won Black Reel Film: Best Actor
for: Dirty Pretty Things (2002)

British Independent Film Awards
2003 Won British Independent Film Award Best Actor
...


 
 
о DVD каталоге >>
карта сайта >>
обратная связь >>
доставка и оплата >>
© 2008 DVD каталог ГлавКиноТорг.
Rambler's Top100