ГлавКиноТорг
На главную
Помощь
актёры >>
актрисы >>
режиссёры >>
анимэ
биография
боевик
вестерн
военный
детектив
документальный
драма
исторический
комедия
криминальный
мелодрама
музыка
мультфильм
мюзикл
приключения
семейный
сериал
спорт
триллер
ужасы
фантастика
фэнтези
эротика
юмор
     
 
Главная \ Актеры \ А..Г \ Гари Олдман / Gary Oldman
биографияфотоинтервьюфильмографиянаграды 
Гари Олдман / Gary Oldman
Гари Олдман / Gary Oldman
21 марта 1958

Место рождения: Нью-Кросс, Лондон, Англия, Великобритания

Биография:

Gary Oldman, the son of a welder and a homemaker, won a scholarship to Britain's Rose Bruford Drama College, where he received a B.A. in theatre arts in 1979. He subsequently studied with the Greenwich Young People's Theatre and went on to appear in a number of plays throughout the early '80s, including "The Pope's Wedding," for which he received Time Out's Fringe Award for Best Newcomer of 1985-1986 and the British Theatre Association's Drama Magazine Award as Best Actor for 1985. His film debut was in the 1986 biopic Sid and Nancy (1986), wherein he played Sex Pistol Sid Vicious, picking up the Evening Standard Film Award as Best Newcomer. In 1988, he received a Best Actor nomination from the British Academy of Film and TV Arts for his portrayal of '60s playwright 'Joe Orton'. His ability to transform himself physically and his command of accents have allowed him to play a broad range of characters and a number of historical figures, including, in addition to those mentioned above, L...


Фильмография:

Актер:
2016 Летящая лошадь / Flying Horse
2015 Погибший / Man Down
2015 Малыш 44 / Child 44
2014 Планета обезьян: Революция / Dawn of the Planet of the Apes
2014 РобоКоп / RoboCop
2013 Паранойя / Paranoia
2013 David Bowie: The Next Day
2012 Темный рыцарь: Возрождение легенды / The Dark Knight Rises
2012 Самый пьяный округ в мире / Lawless
2011 Пушки, телки и азарт / Guns, Girls and Gambling
2011 Шпион, выйди вон! / Tinker Tailor Soldier Spy
2011 Гарри Поттер и Дары Смерти: Часть II / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011 Кунг-фу Панда 2 / Kung Fu Panda 2
...


Награды и номинации:

Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA
1993 Won Saturn Award Best Actor
for: Dracula (1992)

BAFTA Awards
1998 Won Alexander Korda Award for Best British Film
for: Nil by Mouth (1997)
BAFTA Film Award Best Screenplay - Original
for: Nil by Mouth (1997)

...


 
 
дисков: 0 шт.
сумма: 0 р.


подробнее >>
оформить заказ>>
логин (e-mail)

пароль
регистрация >>
забыли пароль? >>
о DVD магазине >>
карта сайта >>
обратная связь >>
доставка и оплата >>
статьи >>
  На правах рекламы:
©Copyright 2008-2015 DVD магазин, купить dvd фильмы, заказать dvd почтой, купить фильм - ГлавКиноТорг.
Rambler's Top100